Nijmegen - Man doet zich voor als politieman

29 september 2016 13:36
Bron: Politie.nl

Een 87-jarige vrouw is gisterenmiddag slachtoffer geworden van een oplichter die zich voordeed als politieman. De man belde aan bij haar woning aan de Giraffestraat in Nijmegen en liet snel een soort pasje zien. Hij zei dat hij van de politie was en liep vervolgens langs haar op de woning in.

De man vroeg of ze nog ergens geld had liggen en dat ze daar wel een kluisje van de politie voor kon krijgen om het goed op te bergen. De man verliet uiteindelijk weer de woning. Of hij wat heeft meegenomen is op dit moment niet duidelijk.
Babbeltruc
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt. een aantal tips om een babbeltruc te kunnen voorkomen 

 

2016480484

Gelderland Gelderland-Zuid Nijmegen

  • 036c92b702754538c955df6cd2d93855