Dievengilde slaat even vaak toe in Baak als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Baak

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Baak is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Baak is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Gelderse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er ook 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Gelderland noteerde een daling van 28,5 procent tot 1161. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1623. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Baak of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Baak en provincie Gelderland, in het dossier Woninginbraken.