Aantal woninginbraken in Harderwijk daalt

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Harderwijk

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Harderwijk op 23, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Harderwijk is dit jaar gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 23 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Gelderse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 28, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Gelderland noteerde een daling van 28,5 procent tot 1161. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1623. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Harderwijk of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Harderwijk en provincie Gelderland, in het dossier Woninginbraken.