Inbrekers lijken Nijbroek over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Nijbroek

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Nijbroek was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 0 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Nijbroek is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Gelderse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er eveneens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Gelderland noteerde een daling van 28,5 procent tot 1161. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1623. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Nijbroek dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Nijbroek en provincie Gelderland, in het dossier Woninginbraken.