Inbrekers slaan minder vaak toe in Putten

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Putten

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Putten is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 13 keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Putten is dit jaar behoorlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 13 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Gelderse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 18, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Gelderland noteerde een daling van 28,5 procent tot 1161. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1623. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Putten of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Putten en provincie Gelderland, in het dossier Woninginbraken.