Nunspeet, Elburg, Oldebroek - Laat niets achter in uw auto!

17 maart 2017 12:52
Bron: Politie.nl

Het politieteam Veluwe-Noord constateert in de afgelopen twee weken een toename van het aantal auto-inbraken. Het gaat dan vooral om auto?s die die geparkeerd staan op carpoolplekken, bij bedrijven en horecagelegenheden in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. De politie is extra alert en roept mensen op om verdachte situaties direct te melden via 112 en vooral niets van waarde achter te laten in de auto.

In de periode van januari 2017 tot 13 maart 2017 deden in totaal 28 mensen aangifte van een auto-inbraak vanuit de gemeente Nunspeet, Elburg of Oldebroek. Opvallend hierbij is dat een veel gevallen de buit direct in het zicht lag. Het ging bijvoorbeeld om mobiele telefoons en laptops.

Wees alert en bel 112
?We zijn als politie extra alert op de bekende plekken en willen mensen vooral oproepen om ook alert te zijn en niets van waarde achter te laten in de auto,? aldus Gerard Regterschot (coƶrdinerend wijkagent). ?We kunnen niet overal tegelijk zijn en hebben daarom de ogen en oren van de wijkbewoners hard nodig. Wees dus bijvoorbeeld alert bij het uitlaten van de hond of tijdens een hardlooprondje. Het is belangrijk dat je direct 112 belt bij het zien van verdachte personen die bijvoorbeeld aan deuren van auto?s rommelen of door autoramen gluren. Let hierbij ook op signalementen en kentekens.?

Laat niets van waarde achter
De belangrijkste tip is om uiteraard de auto goed af te sluiten en geen waardevolle spullen achter te laten. Ook niet in de kofferbak of uit het zicht. Autokrakers kunnen met bijvoorbeeld een bluetooth scanner eenvoudig detecteren of er apparatuur in de auto ligt. Op www.politie.nl leest u nog meer preventietips tegen auto-inbraak. 

Doe altijd aangifte
De politie heeft zo veel mogelijk informatie nodig om goed zicht te krijgen op de handelswijze, locaties en buit van de auto-inbrekers. Daarom is iedere aangifte belangrijk. Dit kan gemakkelijk via www.politie.nl/aangifte.