Putten - Wederom aanhouding na vondst illegaal vuurwerk

29 december 2017 12:50
Bron: Politie.nl

Tijdens een surveillance op de Engweg in Putten, heeft de politie gisteravond 28 december rond 20.15 uur een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Hierbij is een 43-jarige man aangehouden.

Rond 20.15 uur, kwam er een melding van BOA?s van de Gemeente dat er op de Engweg twee busjes stonden die goederen aan het overhevelen waren, dit bleek later illegaal vuurwerk te zijn. Ook in een nabijgelegen garage werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. De man probeerde er vandoor te gaan maar kon later met behulp van de BOA?s aangehouden worden. Al het vuurwerk waaronder 39 kanonslagen, 24 shells en 1723 Nitraten zijn door gecertificeerde vervoerder veilig afgevoerd. 
Extra alert
De politie is de dagen voor de jaarwisseling extra alert op handel en het bezit van illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is de afgelopen jaren steeds zwaarder geworden. In Arnhem werd eerder deze maand nog vuurwerk gevonden dat ruim twee keer de kracht heeft van een handgranaat. 
Melden
Criminelen verdienen grof geld met de handel in levensgevaarlijk illegaal vuurwerk. Politie en Openbaar Ministerie spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Burgers die vermoeden dat iemand in hun omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of anderszins informatie hebben over bezit van/handel in illegaal vuurwerk worden opgeroepen de informatie te delen met de politie. De politie reageert snel op meldingen over transport, handel en opslag van vuurwerk. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl.
Meer weten?
Meer informatie over legaal en illegaal vuurwerk is te vinden op de speciale themapagina op politie.nl.

https://youtu.be/ufk6MDc01rU 

Gelderland Putten

  • 441598b7f4132743ae848dcd39363ae5