Tiel - Onderzoek naar vernieling, mishandeling en gestolen scooter

6 januari 2017 11:41
Bron: Politie.nl

Donderdagmiddag verrichtte de politie in Tiel op twee locaties aanhoudingen. Een 30-jarige inwoner van Ede die op een scooter zonder kentekenplaat reed, is aangehouden na een identiteitsfouillering; daarbij troffen agenten een busje pepperspray aan. In een woning werden twee inwoners van Tiel aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Eén van hen wordt tevens verdacht van mishandeling. De politie doet verder onderzoek naar beide zaken en of er een verband is tussen beide.

Oost-Nederland
Op de Beukstraat zou rond 16.10 uur de ruit van een woning vernield zijn. Ook zou een 25-jarige man in de woning geslagen zijn door een bekende. De politie werd gewaarschuwd en van de Tielenaar is een aangifte opgenomen. Politieagenten hielden vervolgens een 29-jarige man en 25-jarige vrouw aan als verdachten van de vernieling. De man wordt tevens verdacht van mishandeling. Zij zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht.

Even later zagen agenten op de Prinses Beatrixlaan een man zonder helm op een scooter rijden zonder kentekenplaat. Hij probeerde er vandoor te gaan, maar ze volgden hem en hielden de bestuurder verderop staande. Omdat de man geen identiteitsbewijs bij zich gingen zij over tot fouillering. Naast pepperspray kwamen een hoeveelheid GHB, een mes en divers gereedschap tevoorschijn. De naar later bleek 30-jarige Edenaar is aangehouden en de scooter inbeslaggenomen. De verdachte zit nog vast gedurende verder onderzoek. In het onderzoek naar de herkomst van de scooter bleek het framenummer van de scooter niet leesbaar. Er zal dan ook nader technisch onderzoek plaatsvinden door specialisten van Verkeersongevallenanalyse.
Aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is, gezien de overtredingen, alvast een mededeling gedaan dat de 30-jarige een rijgeschiktheidsonderzoek zal moeten ondergaan.

2017008822 + 2017008816 ^MJV

Gelderland Tiel

  • 6c7451aba10a44b5e3d23b2412828e64