Wageningen - Politie houdt jongens aan na melding vuurwapen

23 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdag 21 juni een minderjarige jongen uit Wageningen op de Stadsbrink aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Rond 16.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Stadsbrink twee personen op een parkeerplaats in een auto zaten en dat er mogelijk sprake was van een ruzie. Een van deze personen zou een wapen in zijn hand hebben. Agenten die korte tijd later op de Stadsbrink kwamen, zagen een persoon met een pistool in zijn hand over de parkeerplaats rennen. Deze stapte weer in de auto. Omdat er sprake was van een mogelijke conflictsituatie en omdat er sprake was van een vuurwapen werden de twee inzittenden door middel van een zogenaamde ‘Uitpraat procedure’ aangehouden. Daarbij worden de verdachten onder schot gehouden terwijl ze één voor één uit de auto worden gepraat en worden aangehouden.

Na de aanhouding werd een balletjespistool aangetroffen. Dit balletjespistool is in beslag genomen.

Omdat uit verklaringen bleek dat een van de inzittenden geen rol in het geheel had, is hij al snel in vrijheid gesteld.

De minderjarige jongen bleek de eigenaar te zijn van het balletjespistool. Omdat hij minderjarig is, is hij heengezonden en wordt op een later moment verhoord.

Nepwapens levensgevaarlijk

Heb je een nepvuurwapen? Wees verstandig en laat ‘m thuis! Het verschil tussen echt en nep is moeilijk te zien. Ga je er toch mee de straat op of neem je hem bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. Meer weten? https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens en  www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.

 

 

 

2018273662