Politie zoekt getuigen van brand Amstelstraat in Winterswijk

Foto: politie.nl

16 mei 2019 16:40
Bron: Politie.nl

Van woensdag op donderdag nacht 16 mei werden de brandweer en politie ingezet bij een brand in een wooncomplex aan de Amstelstraat. Onderzoek vandaag door de politie heeft uitgewezen dat er sprake is van brandstichting. De politie zoekt getuigen.

Rond de klok van 3.30 uur kreeg de brandweer de melding van een middelgrote brand. De brandweer ging direct ter plaatse. Eenmaal op de plek van de brand bleek dat er een brand woedde op de eerste verdieping. De brand was snel onder controle. Er bleken flink wat mensen in het appartementencomplex. De brandweer en politie brachten hen in veiligheid buiten het complex. Een paar bewoners bleken rook te hebben ingeademd. Ze werden direct behandeld.

Onderzoek naar de brand

Omdat niet direct duidelijk was wat de oorzaak van de brand was heeft de politie vandaag forensisch onderzoek verricht. Aan het einde van de middag kon hieruit de conclusie worden getrokken dat er sprake was van brandstichting. De politie zal dit incident verder als misdrijf onderzoeken. Zo zal een buurtonderzoek worden uitgevoerd. Maar ook eventuele camera-opnamen van camera’s in de omgeving kunnen van groot belang zijn bij de reconstructie van wat er is gebeurd.

Getuigenoproep

Hebt u in de nacht van donderdag 16 mei rond de klok van 3.30 uur iets hebben gezien of gehoord, of bent u in het bezit van een beveiligingscamera en woont u in de omgeving van de straat waar de brand is geweest? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op nummer 0800-7000.

 

2019212579