Zaltbommel - Agenten aangereden op A2 bij assistentie pechgeval

1 januari 2019 10:51
Bron: Politie.nl

Twee agenten zijn rond 22.00 uur op oudejaarsavond gewond geraakt toen zij in hun auto op de A2 ter hoogte van Zaltbommel,werden aangereden door een personenauto. Deze werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit de gemeente Maasdriel. De vrouw bleek onder invloed. Beide agenten moesten uit de auto worden bevrijd door de brandweer. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de agenten kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De andere agent raakte zwaar gewond maar is buiten levensgevaar. De 53-jarige verdachte bleef ongedeerd.

De agenten verleenden hulp bij een pechgeval op de A2 bij Zaltbommel. Uit voorzorg waren er twee rijstroken afgesloten. De 53-jarige vrouw haalde volgens getuigen diverse auto’s in en reed over een afgeblokte rijstrook met volle vaart tegen de politieauto. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Bij het aanspreken van de vrouw roken de agenten dat ze had gedronken.  Met een blaastest ter plaatste  werd dit bevestigd. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij 840 ug/l op het ademanalyseapparaat. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs werd ingenomen en er werd haar een rijverbod opgelegd voor een aantal uren.

De weg is enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest voor de hulpdiensten en het onderzoek van de politie.

2018588688 (fdv)