Westland-Midden Delfland - Aanpak Overlastpleger (17) binnenwateren gemeenten Westland en Midden-Delfland

29 oktober 2018 12:49
Bron: Politie.nl

Agenten kregen dit vaarseizoen tientallen meldingen over een notoire overlastpleger op de binnenwateren van de gemeenten Westland en Midden Delfland. Onderzoek leidde medewerkers van het Nautisch Team naar een 17-jarige verdachte uit Naaldwijk. De jongeman werd in oktober door agenten gehoord. Er zijn meerdere processen-verbalen tegen hem opgemaakt.

De politie kreeg naast tientallen meldingen ook een dertigtal filmpjes van getuigen. Uit deze camerabeelden en getuigenverklaringen kwam de 17-jarige als verdachte naar voren. Een slachtoffer deed nog aangifte van belediging, omdat de verdachte hem in het gezicht gespuugd zou hebben. Na het verhoor  maakten agenten een proces-verbaal op voor drie feiten van het Binnenvaartpolitieregelement en een proces-verbaal voor belediging. De processen-verbalen worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie die de strafmaat bepaalt.

Martin van der Laan, inspecteur bij Team Westland en lid van het Nautisch Team: “Ook volgend vaarseizoen zetten wij ons toezicht met onze politieboot voort.  Ervaart u overlast van boten die schade veroorzaken op het water? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Geef de politie een duidelijke omschrijving van de overlastgevers en hun boot. Maak ook als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon van de overlastplegers. Dan kunnen wij direct een onderzoek starten. Let wel goed op uw eigen veiligheid!”

Toezicht op het water
De politie werkt op het water nauw samen met het Hoogheemraadschap van Delfland. Gaat u zelf het water op? Zorg dan dat u bekend bent met de vaarregels. https://www.hhdelfland.nl/inwoner/plezier-met-water/varen-1/snelle-boot-andere-regels en https://www.politie.nl/themas/vaarregels.html

Gelderland Gelderland Midden Zetten

  • 5e825fd0ce19750387de45992f90feb9