Gestolen auto aangetroffen bij bestuurlijke controles in Den Haag

Foto: politie.nl

8 mei 2019 11:38
Bron: Politie.nl

Bij bestuurlijke controles van diverse garagebedrijven in drie stadsdelen van Den Haag is door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) op dinsdag 7 mei een gestolen auto aangetroffen. Daarnaast is ook een omgekatte auto in beslag genomen. Bij omkatten wordt van twee of meerdere auto’s een nieuwe auto gemaakt, vaak met gestolen auto-onderdelen of auto’s die veel schade hebben gehad.

In de aanpak van economische ondermijning voert het HEIT regelmatig integrale bestuurlijke controles uit op basis van meldingen van bewoners en ondernemers bij malafide ondernemingen en in de prostitutiebranche.

Burgemeester Pauline Krikke: “Met deze acties laten we zien dat we samen een streep zetten. Tot hier en niet verder. Ik heb grote waardering voor bewoners die graag meehelpen hun buurt veiliger te maken. Dankzij hun tips kunnen we deze controles doen. Vandaag laten we zien dat melden werkt. Door de inzet van de politieagenten, toezichthouders, belastinginspecteurs, douaniers en de medewerkers van het UWV, Inspectie SZW en de gemeente maken we dit soort controles mogelijk.”

Aanhoudingen
Er zijn meerdere personen aangehouden. Eén persoon voor heling, één persoon voor belediging en drie medewerkers waren illegaal in Nederland. Er is 2.685 euro in beslag genomen. Vanuit de gemeente is geconstateerd dat twee garages mogelijk illegaal gevestigd zijn en er is een slaapplek aangetroffen. Bij een derde onderneming in Den Haag is boven de garage een illegale woning aangetroffen. De gemeente zal hierop vervolgstappen gaan nemen.

Milieu
De betrokken toezichthouder van Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) constateerde een overtreding van milieuwetgeving: de ondernemer kon niet bewijzen dat het gevaarlijke bedrijfsafval naar een erkende inzamelaar gaat. Het is van belang om illegale afvalstromen te voorkomen en om zicht te houden waar gevaarlijk afval blijft.

Melden bij het HEIT
Het HEIT is een samenwerking tussen de Belastingdienst, Douane, UWV, ISZW, politie en gemeente. Bij deze controle was ook de ODH betrokken. Het HEIT bestrijdt malafide bedrijvigheid en mensenhandel door middel van integrale controles. Meldingen voor het HEIT kunnen worden doorgegeven via 14 070 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.