Opsporing Verzocht: twee Rotterdamse ondernemers bedreigd in Nederland

17 mei 2022 15:52
Bron: Politie.nl

De bedrijven van twee ondernemers in Rotterdam-West zijn in januari en maart dit jaar meerdere keren beschoten. De slachtoffers werden afgeperst en om die afpersing kracht bij te zetten werden verschillende panden onder vuur genomen. De politie wil via Opsporing Verzocht achterhalen wie de daders zijn.

Op 21 maart kwamen drie mannen langs bij een carwash van een van de ondernemers. Een vierde man maakte de eigenaar van de autowasserette telefonisch duidelijk dat hij geld moest betalen, anders ‘zou hij het wel merken.’ Drie dagen later werd aan dat dreigement gehoor gegeven en opende een man op 24 maart het vuur op de carwash. Op andere dagen volgde meer beschietingen. Hierdoor is er in Rotterdam-West veel onrust ontstaan. De politie wil deze dreigende situatie zo snel mogelijk stoppen en wil graag informatie over wie erachter kan zitten en/of wie de uitvoerders zijn.

Dit zijn alle zaken in Opsporing Verzocht:

Vermissing Ann Atkinson uit ZwammerdamBedreiging in RotterdamZware mishandeling in AlmereMohamed Nyabi op de Nationale Opsporingslijst Getuige getoond in zaak Peter Langenberg in Egmond aan ZeeWoningoverval in AmsterdamDumping drugsafval OssendrechtWinkeldiefstal ZwolleStraatroof BoxmeerBankpasfraude in Berkel Enschot, Tilburg en Dordrecht
 Uitzending

Opsporing Verzocht wordt herhaald op 18 mei, rond 13.20 uur via NPO1. De laatste uitzending van dit seizoen is op dinsdag 24 mei 2022, van 20.30 tot 21.15 uur via NPO1.