Rotterdam - Maaltijdbezorgers doelwit van gewapende overvallers

5 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Twee maaltijdbezorgers zijn slachtoffer geworden van een gewapende overval. De eerste overval gebeurde zaterdagavond rond 20.30 uur en de tweede de nacht hierop om ongeveer 04.40 uur, beiden in Rotterdam.

Op de Brinkpoort was om 20.30 uur een 17-jarige bezorger uit Rotterdam. Een onbekende man bedreigde hem met een vuurwapen en deze wilde geld. De verdachte liep weg en ging in de richting van de Lede.

Een 19-jarige bezorger wilde rond 04.40 uur een bestelling afleveren op de Lingendaal. Daar kwamen drie overvallers op hem af. Ze bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en sloegen hem ook. Ze beroofden het slachtoffer en gingen ervandoor met zijn geld en scootersleutel. De drie renden weg in de richting van de Elzendaal. De politie denkt vooralsnog dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben.
Doelwit van overvallers
Maaltijdbezorgers blijven een gewild doelwit van overvallers. Ook al hebben zij weinig tot geen contant geld bij zich schromen overvallers niet een vuurwapen tegen hun hoofd te zetten. Heeft u iets gezien of gefilmd, deel het met de politie. Alleen samen kunnen we dit stoppen! Door de traumatische ervaring kan het slachtoffer vaak moeilijk een goed signalement geven. Voor de politie een lastig traject. Waar en naar wie moeten we zoeken. Wie is de boef?! De bezorger is het grootste slachtoffer. Een dergelijke ervaring laat vaak diepe sporen na.
Cash free
Steeds meer filialen van maaltijdbezorgers zorgen dat hun medewerkers geen contant geld meer bij zich hebben. Klanten die online hun bestelling plaatsen, betalen middels iDEAL of andere online betaalmogelijkheden. In de winkel rekenen klanten hun pizza af door te pinnen. Bestellingen die per telefoon worden gemaakt, worden aan de deur afgerekend met mobiele pinautomaten. Dit alles met als doel de veiligheid in en om de winkels te verhogen.
Opsporen, iets gezien?
Met de aangifte en de eventuele signalementen gaan de agenten aan het werk. Een buurtonderzoek wordt gedaan en eventuele beelden worden bekeken. Het komt helaas regelmatig voor dat er geen beelden zijn. Daarbij zijn de slachtoffers vaak jong en in shock. Het geheel reproduceren is dan moeilijk. Dit alles belemmert het opsporingsonderzoek en de vangst van de boeven.  Mede daarom roept de politie de hulp in van u als burger. Heeft u iets gezien of informatie, bel dan met 0900-8844 of laat uw tip achter op www.politie.nl. Anoniem melden mag ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Heeft u beelden? U kunt het uploaden via politie.nl/upload.