Getuigen gezocht: overvaller was vlak voor overval al bij winkel Zutphen

20 april 2019 13:02
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond 19 april rond 17:40 uur is een winkel aan de Gerard Doustraat in Zutphen overvallen. De overvaller ging er met een geldbedrag op de fiets vandoor. Opvallend is dat hij kort voor de overval al bij de winkel is gezien. Mogelijk is dit iemand opgevallen en daarom zoekt de politie getuigen.

Even na half zes kreeg de politie de melding dat een winkel aan de Gerard Doustraat was overvallen door een kleine, blanke man van ongeveer 1.65 meter. Hij droeg een donkere broek, een groene jas en had een donker petje of mutsje op zijn hoofd.

Route

Opvallend is dat de man even voor half zes al bij de winkel is gezien. Hij kwam toen uit de richting Van Heemstrastraat – Thorbeckesingel en stond even buiten de winkel. De man ging toen de winkel niet in, maar fietste weg over de Gerard Doustraat, in de richting van de Tadamastraat / Graaf Ottosingel.

Na een kleine tien minuten kwam hij terugfietsen en ging alsnog de winkel binnen. Na de overval, waarbij gelukkig niemand gewond raakte, vertrok de man op een fiets via de Van Heemstrastraat in de richting van de Thorbeckesingel. Het is onbekend waar hij daarna naartoe is gegaan.

Heeft u de overvaller gezien of op beeld?

Het is goed mogelijk dat de overvaller gisteren in de stad, op de Gerard Doustraat, op de Van Heemstrastraat, op de Thorbeckesingel of in de directe omgeving is gezien. Heeft u deze fietsende overvaller gisteren gezien?

Of heeft u gisteren na 17.30 uur iemand in de richting van de Thorbeckesingel zien fietsen die voldoet aan het signalement? Belt u dan politie Zutphen op nummer 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

Misschien heeft u wel een camera in een van de genoemde straten, ook dan komen we graag met u in contact. Uw beelden kunnen helpen bij het opsporingsonderzoek en kunt u via het tipformulier uploaden.

 

2019170943 MB