Getuigenoproep poging overval winkel in Zutphen

5 oktober 2019 13:44
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond rond 19.45 uur vond een poging overval plaats op een winkel aan de Turfstraat. Drie jongemannen kwamen de winkel binnen, waarna een medewerker werd vastgepakt en bedreigd. Toen een alarm afging gingen de mannen er vandoor. De gewaarschuwde politie was snel aanwezig en startte meteen een onderzoek.

Met meerdere politie-eenheden is in de omgeving uitgekeken naar de weggerende verdachten. Die werden niet meer aangetroffen. De medewerker bleef ongedeerd, van hem is een aangifte opgenomen. Ook spraken agenten met enkele getuigen. Of er buit is gemaakt is in onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Getuigenoproep

De drie jongemannen, donker gekleed en met capuchon op, zijn vermoedelijk weggerend over de Rozengracht naar de Berkelkade en vervolgens richting de Marspoortstraat.

Getuigen van de overvalpoging, mensen die de (wegrennende) verdachten in de binnenstad hebben gezien en mensen die camerabeelden hebben waarop de (vluchtende) jongemannen te zien zijn , en nog niet met politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche op telefoonnummer 0900-8844. In het bijzonder wordt ook een man op een fiets, die de verdachten nog achtervolgd zou hebben, gevraagd om zich te melden.

2019442606 ^MJV