Dievengilde slaat even vaak toe in Bellingwolde als een jaar geleden

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Bellingwolde

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Bellingwolde is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 2 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Bellingwolde is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 2 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Groningse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tevens 2, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Groningen noteerde een daling van 32 procent tot 313. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 460. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Bellingwolde of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Bellingwolde en provincie Groningen, in het dossier Woninginbraken.