Dievengilde slaat even vaak toe in Blauwestad als een jaar geleden

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Blauwestad

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Blauwestad is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Blauwestad is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Groningse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tevens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Groningen staat de teller op 313. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 460, wat neerkomt op een daling van 32 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Blauwestad of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Blauwestad en provincie Groningen, in het dossier Woninginbraken.