Groningen - Overval op cafetaria in Opsporing Verzocht

10 december 2018 14:52
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 11 december zijn er camerabeelden te zien van de gewelddadige overval op een cafetaria op de hoek van de Helper Weststraat en de Helper Westsingel in Groningen, in Opsporing Verzocht. Zaterdagavond 1 september was de cafetaria het doelwit van drie gewapende overvallers. Het drietal, gewapend met een taser, mes en een vuurwapen, ging er vandoor met de inhoud van de kassa en wat kleingeld. De politie vermoedt dat een van de daders mogelijk een jong meisje is. De beelden van de verdachte zijn vanavond vanaf 20.30 uur ook op onze site te zien.

Verdachten
De eigenaren van de cafetaria waren die avond samen in hun zaak aan het werk. Terwijl er rond 22.00 uur nog een klant aanwezig was, bestormde het drietal de snackbar. Na zo’n twee minuten geschreeuw en een greep in de kassalade, vertrokken ze.  De verdachte  met het mes, was mogelijk een meisje. Deze overvaller  is zo’n 1.65m lang, opvallend slank en had een kleine mond. Hij/zij droeg een grijs  vest met capuchon en een opvallende broek. In de lengte van de rechterpijp staat een tekst en op de linkerpijp het getal 86. Hij/zij had een vrij opvallende rugtas bij zich; zwart met blauwe accenten.

De andere overvaller was blank en lang, zo’n 1.90m. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij was geheel in het donker gekleed, waaronder een zwart North Face jack. Hij bedreigde de slachtoffers met een taser. Hun handlanger was donkergetint en zo’n 1.80m lang. Hij droeg grijze handschoenen en hield het vuurwapen wat onwennig vast.
Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden zien we de drie overvallers vanaf het tankstation naar de cafetaria rennen. Vermoedelijk kwamen ze uit de richting van de Jullensstraat. Ze zijn ook over het terrein van het tankstation weer gevlucht, terug in de richting van de Jullensstraat.
Uitzending en tips
Opsporing Verzocht is morgenavond, dinsdag 11 december te zien om 20.30 uur op NPO 1 te zien en de herhaling de volgende dag, woensdag 12 december,  om 11.40 uur op NPO 2. Herkent u de overvallers of heeft u andere informatie over deze zaak die van belang kan zijn voor ons onderzoek? Bel dan de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniemvia 0800-7000.