Opsporing Verzocht aandacht voor gewonde 78-jarige Groningerweg in Groningen

4 juni 2019 11:15
Bron: Politie.nl

Vanavond, dinsdag 4 juni, besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de mogelijke woninginbraak aan de Groningerweg waarbij een 78-jarige vrouw zwaar mishandeld werd. De vrouw belde de politie op zaterdagmiddag 13 april. Ze was vrijdagavond 12 april naar bed gegaan en zaterdagmiddag gewond wakker geworden. Ze kon zich niet meer herinneren wat er was gebeurd. We zijn na de melding van de vrouw direct naar haar huis gegaan. Zij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Een raam aan de voorkant van haar woning was vernield en haar woning was overhoop gehaald. Met een speurhond werd de omgeving afgezocht. Er werd naar eventuele sporen  in om het huis gezocht. Uit het eerste onderzoek van de politie bleek dat er in ieder geval een televisie was meegenomen. Inmiddels weten we dat er ook sieraden van mevrouw zijn meegenomen, waaronder een gouden trouwring van haar overleden man, zonder steentjes en mogelijk met een inscriptie met het jaartal 1967 of 67 en mogelijke enkele dasspelden. Hier zijn geen foto’s van beschikbaar.

Onderzoek

We weten nog niet wanneer er precies iemand mevrouws huis is binnengedrongen, maar het moet ergens tussen vrijdag 12 april half 12 ’s avonds toen ze naar bed ging, en zaterdag 13 april eind van de middag zijn geweest toen ze 112 belde. Precies in die periode dat iemand het huis is binnengedrongen zag een getuige dat er een witte BMW 3-serie, vermoedelijk uit bouwjaar 2011, met een Litouws kenteken stilstond op een plek waar die auto niet thuis leek te horen. De auto stond tussen 1 en half 2 ’s nachts aan de  Groningerweg in de buurt van een garagebedrijf. Het is ons nog onbekend van wie de auto is geweest of wie er meer informatie over heeft.

Vrouw

Rond diezelfde tijd als die BMW daar stond liep er een vrouw over de Groningerweg.  Ze had de uiterlijke kenmerken van iemand uit het Midden-Oosten. Zij zou ongeveer 40 jaar en ± 1.65 meter lang zijn. Ze had een iets gezet postuur en zwart steil haar dat aan de achterzijde was vastgezet met een clip. Ze had donkere wenkbrauwen en een spitse/puntige neus. Ze droeg een donkere gewatteerde winterjas en had een lichter gekleurd hengsel van vermoedelijk een tas over haar schouder.

Getuigen

Het is overigens helemaal niet gezegd dat ze betrokken is bij de mishandeling van die mevrouw en de mogelijke inbraak, dat geldt ook voor de eigenaar of bestuurder van die BMW, maar we willen graag weten wie zij zijn, wie weet zijn het getuigen en hebben ze belangrijke informatie voor ons.

Een collega van ons werd in zijn vrije tijd op 27 april, Koningsdag, bij de Korenbeurs aan de Vismarkt in Groningen aangesproken door twee onbekend gebleven mannen. Eén van hen zei dat hij meer info had over deze zaak. Hij maakte echter zijn identiteit niet bekend. We willen graag met beide mannen in contact komen en verzoeken hen dringend om contact met ons op te nemen.

Uitzending en tips

Weet u meer over de witte BMW en/of de vrouw die op de Groningerweg stonden? Heeft u andere informatie die ons kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Of via ons algemene nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Opsporing Verzocht is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO1. Morgen, woensdag 5 juni, is de herhaling op NPO2 omstreeks 11.40 uur.