Grote hennepkwekerij aangetroffen, verdachte aangehouden in Groningen

28 december 2021 16:40
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Groningen aangehouden op een terrein aan de Groningerweg in Groningen. Hier troffen we na een anonieme melding bij Meld misdaad anoniem een in werking zijnde hennepkwekerij in een loods aan met zo’n 3600 stekjes en ruim 150 moederplanten. De politie doet nader onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het cellencomplex. Tijdens de zoeking werd op het terrein een op een echt gelijkend nepvuurwapen aangetroffen. Ook werd een grote hoeveelheid met vermoedelijk hennepresten aangetroffen. Daarnaast werden diverse hulpmiddelen aangetroffen die bij een hennepkwekerij worden gebruikt zoals kweeklampen en droognetten. De hennepkwekerij is inmiddels geruimd.

Ondermijning

Samen met lokale, regionale en internationale partners draagt de politie bij aan de bestrijding van ondermijning. We doen onderzoek naar criminele activiteiten en personen die daarbij betrokken zijn. We proberen het OM voldoende bewijs aan te leveren om criminelen succesvol te vervolgen en crimineel vermogen af te pakken. We verstoren criminele bedrijfsprocessen en delen informatie met collega’s en partners.

Meldingen

Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.