Droogte verhindert boerderijbrand in Den Horn

Foto: ANP

17 april 2019 17:10
Bron: ANP

Een voorgenomen brand in een boerderij in het Groningse Den Horn gaat vrijdagavond niet door. De gemeente Westerkwartier heeft het vuur verboden wegens de aanhoudende droogte. Ook de paasvuren in die gemeente zijn woensdag verboden.

De boerderij aan de Hogeweg, die al sinds 1966 leegstaat, moet de openingsscène worden van een tv-serie en film over Grutte Pier, een Friese vrijheidsstrijder uit de zestiende eeuw. De opnames worden gemaakt door Steven de Jong, bekend van film als De Hel van '63 en De Kameleon. Westerkwartier overlegt met de filmmakers wanneer de boerderij wel aangestoken mag worden.

De waarschuwing van de brandweer voor groot risico op een natuurbrand geldt sinds woensdag voor bijna het hele land, met uitzondering van Flevoland, Limburg en Noordoost-Brabant. Als gevolg daarvan hebben nu ook gemeenten in Groningen en Drenthe de meeste paasvuren verboden, zoals eerder al in Overijssel en Gelderland gebeurde. Dat is onder meer het geval in Aa en Hunze, Tynaarlo, Oldambt en Noordenveld.

Laatste update: 17 april 2019 17:52

Groningen Brand Wapenbezit
  • bb237f868ec0d72c3b1b3b3d06d501bb