Ongevallen door gladheid in het noorden

Foto: ANP

25 januari 2019 16:27
Bron: ANP

In het noorden van het land zijn vrijdagmiddag tientallen ongelukken geweest door gladheid door winterse buien. Het KNMI heeft in verband met de verraderlijke gladheid code oranje uitgeroepen voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De politie in Assen twittert ongevalsmeldingen te krijgen vanaf onder meer de A31/N31, A32 en A7.

Weggebruikers wordt geadviseerd de snelheid aan te passen. Mensen zouden hun reis even uit moeten stellen als dat kan, adviseert de politie. In de loop van de avond lopen de temperaturen op. Dan gaat de winterse neerslag over in regen en verdwijnt de gladheid.

Code oranje betekent volgens het weerinstituut: wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.

Ook Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om voldoende afstand te houden en de snelheid te matigen.

Laatste update: 28 februari 2019 09:20

Groningen Ongeval
  • 1eabd5ee85edbbe3d59e75c85e939c22