Maassluis - Luchtdrukwapens gevonden na facebookpost

24 januari 2019 09:37
Bron: Politie.nl

De politie heeft drie luchtdrukwapens gevonden in Maassluis na een facebookpost. Een 47-jarige man uit Maassluis stond met foto’s op internet met in zijn hand iets dat leek op een groot automatisch vuurwapen. Rechercheurs stelden een onderzoek in en gingen op 20 januari naar de woning van de man. Ze hielden hem en een 49-jarige vrouw aan.

Het wapen waarmee de man op de foto stond hing aan de muur in een kamer. Naast dit wapen hingen er nog twee handvuurwapens. Na onderzoek bleek het te gaan om drie luchtdrukwapens. Ze leken erg op echte vuurwapens. Politiemensen vonden in het pand ook nog een katapult en wurgstokjes.

Wapenbezit leidt tot wapengebruik
De eenheid Rotterdam telde vorig jaar 71 schietpartijen. 15 mensen kwamen door een misdrijf om het leven. Achter al die incidenten schuilt een verhaal, zitten mensen die een geliefde moeten missen. Nog meer wapengeweld is niet het antwoord. Wapengebruik leidt alleen maar tot verliezers. Dit moet stoppen. Daarom is er nu een wapeninleveractie.
De spelregels
Stootwapens, slagwapens, steekwapens, vuurwapens maar ook nepwapens die erg lijken op echte vuurwapens. Van 21 januari tot met 3 februari kunnen alle soorten wapens worden ingeleverd bij de politie Rotterdam zonder vervolging voor illegaal wapenbezit. Hoe werkt dat?
Anoniem
Voor het bezitten van een wapen staat een strafmaximum van 4 jaar. Welke straf daadwerkelijk door een rechter wordt opgelegd, hangt af van allerlei factoren. In de actieperiode wordt voor de wapens die ingeleverd worden echter geen straf opgelegd voor wapenbezit. Sterker nog, het inleveren van de wapens (m.u.v. vuurwapens) kan zelfs anoniem. Op een aantal geselecteerde bureaus staan wapenkluizen waarin je anoniem een wapen kan deponeren. Vuurwapens halen we bij melders thuis op. Dat doet de politie in burger. Maak hiervoor een afspraak via 0900-8844.

 

De bureaus waar de wapenkluizen staan zijn:

- bureau Doelwater in Rotterdam

- bureau Zuidplein in Rotterdam

- bureau Slotlaan in Capelle aan den IJssel

- bureau Bijdorpplein in Schiedam

- bureau Schoutstraat in Spijkenisse

- bureau Overkampweg Dordrecht.

Groningen Leek

Geweld Wapenbezit
  • 7a8db2eb56d6263b5089d6c56721345c