Inbrekers slaan minder vaak toe in Overschild

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Overschild

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Overschild was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Overschild is dit jaar enorm gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Groningse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 2, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Groningen noteerde een daling van 32 procent tot 313. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 460. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Overschild of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Overschild en provincie Groningen, in het dossier Woninginbraken.