Inbrekers lijken Wagenborgen over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Wagenborgen

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Wagenborgen was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 0 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Wagenborgen is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Groningse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tevens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Groningen noteerde een daling van 32 procent tot 313. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 460. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Wagenborgen dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Wagenborgen en provincie Groningen, in het dossier Woninginbraken.