Brunssum - Inbreker gepakt door wijkagent

12 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Naar aanleiding van de melding door een alerte buurtbewoonster heeft de wijkagent, een notoire inbreker weten aan te houden. De 45-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats, werd na de tip, op heterdaad betrapt met een gestolen fiets.

In de afgelopen maanden waren er meerdere meldingen van (pogingen) inbraken bij schuurtjes, garages en garageboxen in de wijk Langeberg. Daarbij werden vooral fietsen en gereedschappen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart om de verdachte te achterhalen. De wijkagenten zijn de afgelopen periode actief in de wijk aan de slag gegaan. Door buurtbewoners in de wijk is recent een whatsappgroep gevormd en riepen ze elkaar op om verdachte zaken te delen.

 
Buuractie
Afgelopen donderdag 4 januari meldde een buurtbewoonster zich bij de politie. Ze zag een persoon die voldeed aan het signalement van de mogelijke inbreker met een fiets lopen. 
De gewaarschuwde Brunssumse wijkagent heeft vervolgens de man aangetroffen in een pand aan de Rumpenerstraat. Hij bleek een gestolen fiets bij zich te hebben. Bij onderzoek werd ook in de badkamer nog een gestolen fiets aangetroffen. De man is aangehouden en de goederen zijn meegenomen voor onderzoek.
Hechtenis
De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat hij veertien dagen in voorlopige hechtenis blijft. De politie verdenkt de man van rond de dertig (pogingen) inbraken en diefstallen. Het onderzoek naar de inbraken loopt nog.
Buurtpreventie
De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden. Advies is wel om volgens het SAFAR principe te handelen. De S staat voor signaleren, de A voor alarmeren, de F voor Fotograferen, de A voor Appen en de R voor reageren. Belangrijk is dat mensen goed opletten, direct melden en vooral dat ze zichzelf niet in een gevaarlijke situatie brengen.

2017192131