Geen wasmiddel maar amfetamine in het bakje in Driebergen, Geleen

Foto: politie.nl

14 juli 2020 12:04
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli op de A76 ter hoogte van Geleen een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het bezit van amfetamine.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven rond middernacht de bestuurder van een bestelbusje een stopteken om een verkeerscontrole uit te voeren. Tijdens de controle van het rijbewijs en de autopapieren roken de agenten de bekende geur van hennep en een sterke chemische lucht. In de asbak zagen ze ook de resten van een jointje en wat hennepresten. Reden genoeg om een onderzoek in te stellen.

Wasbuiltjes

Direct naast de bestuurdersstoel stond een plastic bakje met de opdruk ‘Kleur wasbuiltjes’. De chemische geur was nadrukkelijk aanwezig rond dit bakje. Na het openen van dit bakje zagen de agenten in een plastic zak met poeder. Dat bleek achteraf bijna 130 gram amfetamine te zijn. De bestuurder werd direct aangehouden en het bakje met inhoud in beslag genomen.

Buitengebruikstelling

Na verificatie van de personalia in de politiesystemen bleek dat de man nog twee boetes van in totaal bijna 1100 euro moest betalen. Dit kan hij niet en daarom werd de auto buiten gebruik gesteld. De auto gaat dan pas weer terug als de boetes zijn betaald.