Den Haag - Politie.nl heeft nieuw gezicht

18 oktober 2018 13:12
Bron: Politie.nl

Het is u wellicht opgevallen. De website Politie.nl heeft een nieuw gezicht. De homepage ziet er anders uit. Deze verandering is de eerste stap in een grote verbouwing van onze website. Politie.nl wordt gaandeweg nog beter benut als online servicekanaal waar burger en politie elkaar gemakkelijker vinden voor dienstverlening en opsporing. Het brengen van nieuws en het bieden van service gaan hand in hand om de bezoeker zo optimaal mogelijk te informeren.

Populairst
Als mensen surfen naar Politie.nl, zien ze daar de zes belangrijkste ‘zoekopdrachten’ die bezoekers die dag hebben gedaan. Deze zes transparante blokken veranderen afhankelijk van de actualiteit. Je ziet aan de hand van deze blokken welke onderwerpen op dat moment het ‘populairst’ zijn. Voorbeeld: als cybercrime volop in het nieuws is en de themapagina op Politie.nl heel veel belangstelling trekt, dan wordt dat automatisch in het transparante blok vermeld.
Opgepoetst
Twee weken eerder ging het gemoderniseerde Mijn politie live. Dit beveiligde en besloten deel achter DigiD is ook opgepoetst en is nu zichtbaar voor het publiek. Bovendien is dit vertrouwelijke platform gereed voor toekomstige uitbreiding met nieuwe services.
De reden van deze herziening is om Politie.nl het politiewerk nog beter te laten ondersteunen. Natuurlijk speelt de website ook in op wat bezoekers ervan verwachten.
Wie nog niet heeft gestemd op de verkiezing Website van het Jaar kan dat precies nog doen tot en met 23 oktober 15:00 uur.

 

Limburg Limburg Noord Heel

  • 5e80edc716c04dee689c6902057d7958