Limburg - Jaarwisseling Limburg zonder geweld tegen politiemedewerkers

1 januari 2019 12:49
Bron: Politie.nl

De overgang van oud op nieuw 2018- 2019 is voor de politie vergelijkbaar met eerdere jaarwisselingen. In het begin van de avond veel telefoontjes over vuurwerkoverlast en rond middernacht in korte tijd een groot aantal meldingen voor de verschillende patrouilles op de weg. In totaal waren er 250 incidenten en zijn er 19 aanhoudingen verricht. De jaarwisseling van 2017 naar 2018 telde 278 incidenten en 15 aanhoudingen. Er was voor zover dat nu bekend is geen sprake van geweld tegen politiemedewerkers in Limburg.

Rond 1.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een steekincident. Op de Schutteheide in Heel klopte een gewonde man aan bij buurtbewoners die de politie waarschuwden. De gealarmeerde agenten troffen een man aan met enkele steekwonden. In een woning werden drie mannen aangehouden. De drie verdachten zijn 23, 24 en 26 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. De 23-jarige man woont in een van de woningen en beide andere verdachten waren bij hem op bezoek. Een conflict tussen de mannen was de aanleiding voor het steekincident. De rol van het slachtoffer is op dit moment nog niet duidelijk. De personalia van deze man zijn nog niet bij de politie bekend. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

Vergelijkbaar beeld
Het aantal incidenten en het aantal meldingen is vergelijkbaar met de vorige jaarwisseling. Naast de drie aanhoudingen bij het steekincident zijn er mensen aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en baldadigheid.