Speciale website in verband met autobranden Oss

Foto: politie.nl

26 juni 2019 12:05
Bron: Politie.nl

Het rechercheteam dat de autobrandenreeks in Oss onderzoekt heeft een speciale website gelanceerd. Doel van de site is om bewoners met regelmaat te informeren over ontwikkelingen in het onderzoek. Ook worden bewoners actief betrokken om mee te denken. Zo plaatst het team er foto’s van verdachte situaties, waarop mensen kunnen reageren.

De afgelopen maanden zijn in Oss regelmatig autobranden. De recherche gaat ervan uit dat de meeste branden zijn aangestoken en heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan: “Dat bestond niet alleen uit sporenonderzoek. Wij hebben met heel veel buurtbewoners gesproken en er is intensief aandacht besteed aan het analyseren van camerabeelden. Op dit moment zijn wij daar nog volop mee bezig.”

Specialisten

Het rechercheteam krijgt ook hulp van specialisten. Zo is een expert op het gebied van geographic profiling aan het team gekoppeld. Aan de hand van de locaties van autobranden en andere gegevens kan een profiel van de dader worden opgesteld: “Wij houden er ernstig rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt, maar om daarover zekerheid te krijgen is verder onderzoek noodzakelijk”, zo vertelt de coördinator van het team.

Informatie is welkom

Het team roept bewoners op om informatie te delen: “Wij zijn ervan overtuigd dat mensen in Oss ons kunnen helpen bij het oplossen van deze branden. Wij weten dat bewoners in Oss extra alert zijn en foto’s en video’s met elkaar delen van verdachte situaties, bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen. Wij willen ook deze beelden graag hebben en op de website kunnen deze beelden worden geüpload. Mogelijk zijn ze interessant voor ons onderzoek. Iedereen die verdachte situaties ziet wordt opgeroepen om meteen 112 te bellen.

Beeldmateriaal

Het team hoopt met het delen van beeldmateriaal dat er interessante informatie binnenkomt: “De komende tijd zullen wij de site regelmatig vullen met foto’s en mogelijk video’s. Wij hopen uiteindelijk dat wij samen met de bewoners in Oss de zaak kunnen oplossen.” Mensen die geïnteresseerd zijn in de updates kunnen kijken op www.politie.nl/brandenoss.