Politie met kogelwerende vesten woning in in Ede

1 augustus 2019 13:17
Bron: Politie.nl

Woensdagavond omstreeks 17.45 uur is de politie een woning in de Ostadestraat in Ede binnen gevallen. Even daarvoor was er een melding binnen gekomen dat twee mannen, waarvan één met een vuurwapen, een passant hadden bedreigd. Beiden waren even daarvoor uit deze woning gekomen. Dat was de reden waarom de politie met getrokken pistool en kogelwerende vesten de woning binnen ging.

De passant zag de twee mannen de woning uitkomen. Eén van hen dreigde met een vuurwapen. Beiden liepen vervolgens via het voetpad van de Ostadestraat naar de Rembrandlaan in de richting van de Stadspoort.

Signalementen

Verdachte 1:

-Leeftijd:  ongeveer 33 jaar 

-Lengte: 165 - 170 centimeter lang

-Afkomst: buitenlands uiterlijk

-Postuur: gezet

-Haar: donker 

-Gezicht: vol

-Gezichtsbeharing: gezichtsbeharing rond mond en wangen van 2 millimeter lang 

-Kleding: onbekend

 

Verdachte 2:

-Lengte: 160 centimeter lang

-Postuur: smal

-Afkomst: buitenlands uiterlijk

Kort nadat deze twee mannen waren weggelopen, kwamen er nog twee mannen de woning uit en liepen rustig de van Ostadestraat uit. Daar zijn geen signalementen van.

Kort na de melding werd gebruik gemaakt van Burgernet en Twitter. Daar werd gevraagd uit te kijken naar een grote zwarte Duitse personenauto met het kenteken EUSN819. Deze zou mogelijk betrokken zijn bij het conflict in de woning. De politie heeft nog heel veel vragen en het is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld in de woning. De politie startte direct na het incident met het onderzoek.

Getuigenoproep

Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

2019340320 (fdv)