Limburg / Heerlen - Politie deelnemer BrightHack

24 oktober 2018 17:37
Bron: Politie.nl

‘Werken aan een toekomstbestendige politie’. Met deze casus neemt de politie deel aan een hackathonweekend op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Gedurende 48 uur worden creatieve personen zoals innovators, developers, studenten en entrepreneurs uitgedaagd om met oplossingen te komen hoe en met behulp van welke technieken en data de politie haar taak van vandaag en vooral ook in de toekomst gaat invullen.

Tijdens deze ‘BrightHack’ denken politie en partners na over technieken en oplossingen op het gebied van misdaad, gezondheid, onderwijs en internationale handel.
‘A future-proof police’ is slechts één van de vier casussen die aan bod komen. Ook provincie Limburg, Zuyderland Ziekenhuis en de Kamer van Koophandel (KvK) zijn aanwezig met een casus.

Wat is een hackathon?
Een hackathon is een design-sprint event waarbij men nieuwe producten en/of diensten bedenkt en in elkaar knutselt en zo tot een nieuw concept komt. Een hackathon vindt plaats in relatief kleine groepen. De mix van verschillende hobby’s en interesses van de deelnemers, maken een hackathon aantrekkelijk voor jong én oud. Iedere creatieveling heeft wel ideeën in zijn of haar hoofd zitten, om tot innovatieve oplossingen te komen.

Inspiratie-event
Voorafgaand aan de Brighthack vindt op 30 oktober een inspiratiebijeenkomst plaats in het gebouw van de KVK in Eindhoven plaats. Deelnemers in spé worden daar voorbereid op de hackathon in Heerlen. Inspireren en op weg helpen met het genereren van de ideeën. Verder pitchen de politie, Kamer van Koophandel, Zuyderland Ziekenhuis en Provincie Limburg alvast hun ideeën. 

Brighthack wordt georganiseerd door Brightlands Smart Services Campus en de KvK. Meer informatie is te vinden op www.brighthack.eu

Meedoen?
Altijd al willen innoveren met de Nederlandse politie? Dan is dit de kans. Inschrijven voor de BrightHack kan via www.brighthack.eu en ga een weekend lang, van 30 november tot en met 2 december 2018, aan de slag om van een idee een concept te maken.

 

 

Limburg Limburg Zuid Heerlen

  • 5131483ea972d86ff1b06651fd13b60c