Landgraaf - Aanhouding in onderzoek geweldsincident Landgraaf

20 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De recherche heeft dinsdagochtend een 47-jarige man uit Geleen in zijn woning aangehouden in het onderzoek naar een dodelijk misdrijf in Landgraaf in mei 2017.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 39-jarige Bobo Jalloh, die in de nacht van 30 op 31 mei 2017 in zijn huis aan de Koempel in Landgraaf is doodgestoken. In de woning van de aangehouden verdachte heeft onder leiding van de Rechter-commissaris een doorzoeking plaatsgevonden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten in het lopende rechercheonderzoek.
Opsporing Verzocht
Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht op eind mei werd er opnieuw aandacht gevraagd voor het oplossen van dit misdrijf. Daarnaast is er door de Hoofdofficier van Justitie van het Arrondissementsparket in Limburg een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, die leidt naar de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) in het onderzoek naar een gewelddadige overval met dodelijke afloop.

Een grootschalig onderzoeksteam is sinds mei 2017 met het onderzoek naar de dood van de 39-jarige man bezig. Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde op 6 juni 2017 al aandacht aan deze gewelddadige overval.