Inbrekers slaan even vaak toe in Haelen als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Haelen

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Haelen was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 4 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Haelen is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 4 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Limburgse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er eveneens 4, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Limburg staat de teller op 768. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1300, wat neerkomt op een daling van 40,9 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Haelen of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Haelen en provincie Limburg, in het dossier Woninginbraken.