Aantal autobranden in Guttecoven stijgt iets

Foto: Inter Visual Studio (Archief)

4 september 2020 14:00
Bron: 112 Guttecoven

Dagelijks brandt er ergens in Nederland wel een auto uit, en het aantal autobranden stijgt elk jaar. Gemiddeld is het in 2020 al bijna 15 keer per dag raak. In Guttecoven is dit in de eerste acht maanden van dit jaar 1 keer gebeurd.

Het aantal autobranden in Guttecoven is dit jaar gestegen. In totaal werd er in de eerste acht maanden van dit jaar dus 1 autobrand gealarmeerd in de Limburgse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 0, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Provincie Limburg, waar Guttecoven onder valt, noteerde een stijging van 7,5 procent tot 300. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 279. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 760 autobranden, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland met respectievelijk 599 en 578 stuks.

Voor heel Nederland staat de teller voor de periode van januari tot en met augustus dit jaar op 3.536 voertuigbranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden. In dezelfde periode vorig jaar kwam de teller niet verder dan 3.278 meldingen. Voor de cijfers zijn branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Meer dan 40 procent van de autobranden gebeurt 's nachts. De kans dat er bij autobranden sprake is van brandstichting is bovengemiddeld hoog, aangezien auto's niet vaak spontaan vlam vatten.

Bekijk alle beschikbare data in het dossier Autobranden.