Inbrekers lijken Holtum over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Holtum

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Holtum was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 0 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Holtum is dit jaar gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Limburgse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 2, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Limburg staat de teller op 768. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1300, wat neerkomt op een daling van 40,9 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Holtum dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Holtum en provincie Limburg, in het dossier Woninginbraken.