Inbrekers slaan minder vaak toe in Maastricht

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Maastricht

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Maastricht op 87, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Maastricht is dit jaar aanzienlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 87 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Limburgse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 158, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Limburg staat de teller op 768. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1300, wat neerkomt op een daling van 40,9 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Maastricht of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Maastricht en provincie Limburg, in het dossier Woninginbraken.