Dievengilde slaat minder vaak toe in Obbicht

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Obbicht

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Obbicht op 1, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Obbicht is dit jaar enorm gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Limburgse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 3, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Limburg noteerde een daling van 40,9 procent tot 768. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1300. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Obbicht of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Obbicht en provincie Limburg, in het dossier Woninginbraken.