Maastricht - Onderzoek naar vermiste Deimante in volle gang

15 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het onderzoek naar de vermissing van Deimante Zasytyte uit Maastricht is in volle gang. Het meisje werd zondagmiddag door haar biologische moeder weggenomen en ze zijn in een zilverkleurige auto in onbekende richting vertrokken.

De politie heeft sindsdien de zaak in onderzoek en probeert via tactische en technische mogelijkheden de verblijfplaats van het kind te achterhalen. Daarnaast worden getuigen die zich melden gehoord over de vermissing van Deimante. Ook is er via sociale media en Burgernet een oproep gedaan aan burgers om mee uit te kijken naar het meisje.
Vermissing
Zondagmiddag rond 18.30 uur kreeg de politie melding dat een 5-jarig meisje vanaf de Cijnsruwe in Maastricht was meegenomen door haar biologische moeder. Ter hoogte van de daar gelegen volkstuintjes werd het meisje weggehaald. Ze zijn in zilverkleurige auto gestapt, waarvan het merk of type helaas niet bekend is, waarna ze zijn vertrokken. Hierbij was ook een nog onbekende man betrokken blijkt uit onderzoek.
Oproep aan burgers
Kort na de melding heeft de politie via Burgernet de hulp van het publiek ingeroepen om mee uit te kijken naar het meisje en de zilverkleurige auto. Daarnaast is er ook een Vermist Kind Alert uitgegaan. De recherche heeft zowel het 5-jarige meisje als haar 33-jarige biologische moeder uit Litouwen internationaal laten signaleren, zodat ook opsporingsdiensten in het buitenland weten van de vermissing.

Via sociale media is een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Dit leverde diverse reacties op. Deze worden nu meegenomen in het lopende onderzoek van de recherche. De oproep om mee uit te kijken naar het meisje via de Twitteraccount @Kind_vermist is bijna 500x gedeeld.

Van media en publiek krijgt de politie veel vragen over de vermissing van Deimante, daarom is er een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een aparte pagina aangemaakt.
Signalement
De vijfjarige Deimante is ongeveer 1.20 groot en heeft zwarte haren. Tijdens haar verdwijning zondag had lage regenlaarsjes aan. Ze was gekleed in een blauwe legging met bloemenmotief, daarop droeg een bruin shirt met een konijn als opdruk en een roze vest. Het meisje heeft een licht gebruinde huid.

Haar biologische moeder heeft een fors postuur, is brildragend en heeft lang blond haar dat ze vermoedelijk in een staart droeg. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw zondag een wit vest droeg. De moeder van het kind was in gezelschap van een man in zwarte kleding.
Help mee en deel je informatie!
Burgers die meer informatie kunnen geven over deze zaak of nog liever de verblijfplaats van het meisje of de man en vrouw, worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Als er meer informatie is over de verdwijning van Deimante wordt deze via www.politie.nl en sociale mediakanalen van de politie eenheid Limburg gedeeld.

Graag wil de politie ook een oproep doen aan de moeder van Deimante om zichzelf te melden bij de politie Limburg. Dat kan door een politiebureau binnen te lopen of contact met ons op te nemen via 0900-8844.

Limburg Maastricht

  • eaa10d8b81cab22c4ed8ddf1d66cd23d