Limburg - Hoe zien kinderen de Politie van de Toekomst?

8 november 2018 15:37
Bron: Politie.nl

Hoe zien Limburgse schoolklassen van het lager onderwijs ‘De Politie van de Toekomst’? Samen met de juffrouw en meester worden kinderen gevraagd om al hun creativiteit te bundelen in een collage die politie van de toekomst presenteert! De leukste en meest creatieve knutselwerkjes winnen een Bumperkalender, die wordt uitgereikt in de klas.

Op deze pagina alle informatie voor schoolklassen uit Limburg die willen deelnemen aan deze ontwerpwedstrijd, waar jullie de Bumper verjaardagkalender mee kunnen winnen voor in de klas. We hopen op een grote en enthousiaste deelname vol met creatieve ideeën over onze toekomst als politie.
De opdracht
Knip, plak, verf of teken samen met je klasgenoten jullie idee(en) over ‘De Politie van de Toekomst’. Hoe zien onze uniformen eruit? Vliegen we in auto’s? Vangen we boeven via de tablet of smartphone? Zijn er politierobots of andere slimme apps die ons helpen?

Wees samen met jullie juf en/of meester creatief en verras ons met jullie coole en gave ideeën over de politie van de toekomst. Kijk op de website www.vraaghetdepolitie.nl voor mee informatie over de politie, die jullie kunnen gebruiken in de klas. Verwerk samen in de klas al jullie fantasie in een gave collage!

Vermeld op de collage duidelijk klas, school, de naam van je juf/meester, het aantal klasgenoten en de contactgegevens van de school jullie hebben een aantal weken de tijd om na te denken en knutselen. Lever de collage uiterlijk 15 december 2018 in bij de politie.
De winwedstrijd
Van alle collages die we als politie ontvangen, maken we een foto en plaatsen deze op onze Facebookpagina, zodat iedereen kan genieten van jullie creatieve ideeën. Een speciale jury kiest in de kerstvakantie de winnende collages. In januari 2019 komen agenten bij de winnaars in de klas om de Bumperkalender (en een leuke verrassing) uit te reiken.

Heel veel succes en plezier met het knutselen van de politie van de toekomst!
De Bumperkalender
Hij is misschien wel de bekendste politiehond van Nederland, onze Bumper. De winnaars krijgen de officiële bumperkalender uitgereikt om op te hangen in de eigen schoolklas. Een verjaardagskalender met elke maand een foto van Bumper (januari als pup-december als 1-jarige hond).

Elke maand is er daarnaast een korte toelichting op een thema, bijvoorbeeld over nepvuurwapens, donkere dagen, kombijdepolitie.nl, vraaghetdepolitie.nl en natuurlijk over honden bij de politie. De teksten zijn gericht op kinderen en jongeren. Uiteraard is er elke maand ruimte om verjaardagen op te schrijven.
Voorwaarden deelname

Deelname aan deze winactie is gratis.
Jullie kunnen alleen als schoolklas in het lager onderwijs uit Limburg mee doen. Niet als individu of met vriendengroepen.
Jullie kunnen tot zaterdag 15 december 2018 een collage insturen. Zet wel duidelijk op de achterzijde van de collega de naam van de school, klas, juf en/of meester, aantal leerlingen en de contactgegevens van de school. De collage kunnen jullie afgeven bij de politie in Maastricht (Prins bisschopsingel 53) of per post versturen naar Afdeling communicatie, Postbus 1230, 6201BE Maastricht, met als onderwerp: ‘De politie van de toekomst’.
Een jury bestaande uit politiemedewerkers kiest de winnaars uit. We plaatsen sowieso alle inzendingen op onze Facebookpagina.
In de week van 15 januari 2019 worden de winnaars bekendgemaakt en wordt de Bumper-kalender persoonlijk uitgereikt aan de winnende klassen. Hierover nemen we vooraf contact op met de school.
Doen jullie mee? Dan geven jullie ons indirect toestemming om jullie collage en ideeën over de toekomst van de politie te gebruiken voor promotie en wie weet gaan we echt werken met jullie idee!
Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Contact bij vragen
Zijn er vragen over de collage of de winactie dan kunnen jullie ons bereiken per mail of de vraag stellen via onze Facebookpagina.