Verdachte aangehouden voor overval supermarkt in Maastricht

24 april 2019 17:03
Bron: Politie.nl

De recherche heeft woensdag een 17-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt begin maart.

Naar aanleiding van het lopende onderzoek kwam de verdachte in beeld bij de recherche. De woning van de verdachte is vanochtend doorzocht door politiemedewerkers. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Dank voor uw hulp!

Vorige week dinsdag 16 april deelde de politie een item met bewakingsbeelden via de sociale media. Deze getuigenoproep met beelden werden in korte tijd veelvuldig gedeeld en leverde de nodige online reacties op. Via deze weg wil de recherche iedereen bedanken voor het delen en meedenken van de getuigenoproep in deze zaak.

Informatie blijft welkom

Met deze aanhouding is de zaak is nog niet opgelost. Heb je iets gezien of was je voor, tijdens of na de overval op een van de genoemde locaties? De politie komt graag met je in contact. Neem contact op via 0900-8844. Wil je liever anoniem informatie delen? Dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Bekijk ook de oproep via onderstaande video.

Overval op supermarkt

Woensdagavond 6 maart rond 19.15 uur dringen twee gewapende mannen een supermarkt op de Clavecymbelstraat in Maastricht binnen. Ze bedreigen bij de kassa zowel een caissière als een klant. Met een geldbedrag als buit vlucht het tweetal direct na de overval de winkel uit, in de richting van de nabijgelegen apotheek. Het signalement van de twee verdachten luidt als volgt:

  • Verdachte 1: Man, normaal postuur, droeg een zwarte broek, zwarte schoenen, donkere gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast droeg hij een zwarte jas met capuchon. Aan de voorzijde ter hoogte van de linkerborst is een wit logo zichtbaar.
     
  • Verdachte 2: Man, mager/normaal postuur, donkerkleurige trainingsbroek met drie witte verticale strepen, blauwgrijskleurige jas, zwarte capuchon, zwarte schoenen, donkere baseball cap en donkere gezichtsbedekking.