Agent uit ziekenhuis, vluchtende automobilist zit vast in Maastricht

28 april 2019 12:44
Bron: Politie.nl

De agent die vannacht in Maastricht slachtoffer werd van het roekeloze rij- en vluchtgedrag van een automobilist, is weer thuis. Na medisch onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij verschillende kneuzingen te hebben opgelopen, onder meer aan ribben en heup. De verdachte zit vast in afwachting van voorgeleiding aan de rechter-commissaris.

Het was rond 03.45 uur toen de politie de verdachte wilde controleren bij het Koningin Emmaplein in Maastricht. Hij ging er vandoor en er ontspon zich een achtervolging door Maastricht. Die leidde onder meer langs de Malbergsingel naar de Schepelruwe, waar de verdachte uiteindelijk werd gestopt (dus niet op de Koffiemolenweg, zoals eerder bericht). Hier werd de collega omver gereden door de verdachte. Er moesten waarschuwingsschoten aan te pas komen om de verdachte zijn vluchtpoging te laten staken en hem aan te houden.

Poging doodslag

De verdachte, een 31-jarige man uit Maastricht, wordt onder meer poging doodslag ten laste gelegd. Het onderzoek tegen hem loopt. Iets gezien? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Limburg Limburg Zuid Maastricht

  • a00685a6ce351a8effbd1c9ba54fbba7