Auto's gebruikt bij ramkraak tankstation in Maastricht

Foto: politie.nl

3 mei 2019 16:21
Bron: Politie.nl

Zondagnacht 14 april werd een ramkraak gepleegd op een tankstation aan De Hoge Weerd in Maastricht. In het onderzoek maakt de politie nu meer bekend over de voertuigen die gebruikt zijn bij het plegen van dit misdrijf. De politie doet een dringende oproep in de richting van getuigen die mogelijk gezien hebben hoe de twee betrokken auto’s eerder die nacht in Maastricht zijn gestolen.

Het is even na 04.00 uur als zondagnacht twee voertuigen in hoge snelheid uit de richting van Maastricht naar het tankstation aan de Hoge Weerd rijden. Enkele minuten later plegen ze hier met één van de auto’s, een zwarte Volkswagen Golf 4, een ramkraak. Met hoge snelheid rammen ze de muur van het gebouw die zwaar beschadigd en ontzet raakt. Vervolgens vluchten ze met een groene Volkswagen Passat.

Diefstal Volkswagen Golf
De politie is snel ter plaatse en laat het voertuig dat bij de ramkraak gebruikt werd, een Volkswagen Golf, takelen voor onderzoek. Nader onderzoek naar het voertuig wijst uit dat deze zwarte Volkswagen Golf 4 zaterdagavond 13 april rond 23.30 uur gestolen is vanaf de Professor Pasmansstraat in Maastricht. De dief/dieven vlucht(en) die avond weg over de Meerssenerweg in de richting van de Noorderbrug.

Diefstal Volkswagen Passat
De groene Volkswagen Passat waarin de verdachten na afloop van de ramkraak op de vlucht slaan, blijkt in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april gestolen vanaf de Sibemaweg in Maastricht. Dit voertuig wordt woensdag 24 april aangetroffen op de Burgemeester Cortenstraat in Maastricht. Het is onduidelijk hoe lang het voertuig daar op dat moment al stond.

Getuigen gezocht
Was u getuige van de diefstal van deze voertuigen? Of heeft u de volgende auto’s op de genoemde tijdstippen in de buurt van de vermelde locaties in Maastricht gezien?

  • Zwarte Volkswagen Golf op zaterdagavond 13 april rond 23.30 uur op de Professor Pasmansstraat
  • Groene Volkswagen Passat in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april op de Sibemaweg
  • Groene Volkswagen Passat op woensdag 24 april op de Burgemeester Cortenstraat

Deel uw informatie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem). Elk detail, hoe ogenschijnlijk klein ook, kan van doorslaggevend belang zijn in dit onderzoek.