Verdachte gewelddadige straatroof in Maastricht

23 juli 2019 10:56
Bron: Politie.nl

Op vrijdag 7 juni, op klaarlichte dag, wordt een 83-jarige vrouw slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Het is ongeveer 13:00 uur in de middag wanneer de vrouw nietsvermoedend de poort naar het parkeerterrein aan de achterzijde van de flats aan het Oranjeplein opent. Op dat moment wordt ze waarschijnlijk al gevolgd door een man die zich ongeoorloofd toegang tot dit afgesloten terrein verschaft.

Gewond
Ter hoogte van de garageboxen wordt de 83-jarige vrouw achterover getrokken. Hij bedekt de mond van het slachtoffer en trekt met de andere hand een gouden ketting van haar hals. De vrouw raakt daarbij gewond, later blijkt ze twee gebroken ribben te hebben opgelopen.

Signalement
Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

  • Man, tussen de 25 en 30 jaar
  • Ongeveer 1.70 meter lang
  • Slank postuur
  • Licht getint
  • Verzorgd uiterlijk
  • Droeg een zwart trainingspak met brede gele strepen op de mouw en een zwarte pet.

Ketting
De ketting die deze verdacht heeft buitgemaakt betreft een boogcollier, bestaande uit twee kleine kettingen die samen ongeveer 1 centimeter breed zijn. De ketting is geelgoud en heeft een stevige draaisluiting met een haakje.

Getuigenoproep
Zag u rond 13.00 uur iemand die aan het signalement voldeed in de buurt van het Oranjeplein in Maastricht? Was u getuige van het incident? Of heeft u de ketting onlangs gezien? Neem contact met ons op via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of deel informatie via onderstaand tipformulier. Help ons mee de verdachte van deze brutale en gewelddadige straatroof te pakken.