Maastricht - Woningen ontruimd na diefstal koper

8 september 2016 13:07
Bron: Politie.nl

Woensdag heeft de politie in de Criekenput in Maastricht een aantal woningen moeten ontruimen, omdat er sprake was van mogelijk explosiegevaar door diefstal van koperen gasleidingen.

Een beveiliger betrapte twee mannen die bezig waren met het verwijderen van koperen leidingen in de kelderruimte van een leegstaand flatgebouw. De mannen gingen er bij het zien van de beveiliger vandoor. Omdat de beveiliger gas rook, waarschuwde hij meteen de hulpdiensten. Brandweerlieden en medewerkers van netwerkbeheerder Enexis gingen op zoek naar gasafsluiters, maar deze bleken onvindbaar. Hierop werd besloten enkele woningen in de omgeving te ontruimen vanwege het risico van een mogelijke gasexplosie. De bewoners van die panden werden elders opgevangen. Toen er na middernacht geen gas meer uit de leidingen kwam, kon de brandweer de flat ventileren. Daarna mochten de geëvacueerde omwonenden weer naar huis. 
Groot risico
De gevluchte daders hebben met de diefstal van koperen leidingen bewust een groot risico genomen. Door het verwijderen van de leidingen zijn grote hoeveelheden gas vrijgekomen met mogelijk dramatische gevolgen. Mede dankzij het snelle handelen van de beveiliger konden brandweer en politie tijdig handelen. De politie onderzoekt de koperdiefstal en is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben of die wellicht over informatie beschikken die kan leiden naar de verdachten. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.  Anoniem informatie doorgeven kan uiteraard ook bij Stichting M, te bereiken op 0800 7000.

 

Limburg Limburg Zuid Maastricht

  • 13dfa1b42017a22e289b0537565afc14