Geleen - Betrapte inbreker ook verantwoordelijk voor drie straatroven

19 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige inbreker uit Maastricht op heterdaad betrapt bij een inbraak op de Olympiastaete. Naar onderzoek blijkt dat de verdachte ook drie straatroven in Geleen te hebben gepleegd.

De verdachte werd afgelopen dinsdag rond 22.15 uur op heterdaad betrapt bij de inbraak in een verzorgingstehuis en door personeel van vastgehouden. Gealarmeerde agenten hebben de verdachte vervolgens aangehouden. Bij de goederen die aangetroffen bleken na onderzoek te zijn weggenomen tijdens drie straatroven in Geleen. De recherche deed al onderzoek naar de reeks straatroven en kon zodoende snel de koppeling maken met de aangehouden inbreker. De verdachte is in verzekering gesteld.
Vrouw gewond bij straatroof
Op vrijdag 12 januari werd op de Gravenstraat een 90-jarige vrouw uit Geleen beroofd van haar handtas. Zij raakte daarbij gewond aan haar hoofd en hield een gebroken pols over aan het voorval. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Beroving van bejaarde vrouw
Op zondag 14 januari rond 14.15 uur liep een 89-jarige vrouw over het trottoir op de Doctor Nolenslaan. Daar werd zij door de verdachte op een fiets beroofd van haar handtas, die er direct vandoor ging.
Derde straatroof door de verdachte
En op dinsdag 16 januari jongst leden werd een 59-jarige vrouw uit Geleen op de Jos Kleijnenlaan door de verdachte met de fiets eveneens beroofd van haar tas.

2018008701