Rotterdam - Aanhouding voor dodelijk schietincident Sandelingplein

17 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond is een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident vrijdagmiddag in een woning op het Sandelingplein. De man reed vrijdag na het schietincident in een auto die volgens een getuige zou zijn weggereden vanaf het Sandelingplein.

Net voor vijf uur vrijdagmiddag werd in een woning aan het Sandelingplein een man doodgeschoten. De politie werkt aan de zaak met een grootschalig onderzoeksteam. Dit team van rechercheurs en informatie-analisten werkt hard aan het achterhalen van de toedracht van het schietincident.

Na sporenonderzoek in de woning en portiek, werd buurtonderzoek gedaan. Daarbij zochten rechercheurs o.a. naar beschikbare camerabeelden. Heeft u beelden gemaakt of een private camera hangen op of in de buurt van het Sandelingplein? Dan vragen wij u contact op te nemen met het onderzoeksteam via 0900-8844.
Vluchtauto
Getuigen zagen na het schietincident twee mannen uit het portiek rennen. Een van de getuigen zag deze mannen vervolgens in een auto vertrekken. Agenten zochten in de omgeving naar het tweetal én de auto. Rond 21.35 uur reed de genoemde auto op de Maasboulevard. Daar zetten agenten de auto aan de kant en hielden de 34-jarige bestuurder aan. Zijn rol wordt nu onderzocht.
Identiteit
Het slachtoffer blijkt een 30-jarige man uit Roermond te zijn. Het is nog onbekend wat de man in Rotterdam kwam doen en waarom de dader(s) het op hem gemunt hadden. De politie komt graag meer te weten over het doen en laten van het slachtoffer en roept mensen die hier meer over weten op om deze informatie te delen. Dat kan ook anoniem via M. (0800-7000) of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen (079-3458 999).
Hoogste prioriteit
De aanpak van vuurwapengeweld heeft bij de politie de hoogste prioriteit. Niet alleen agenten op straat zijn alert op het voorkomen van vuurwapengeweld, ook informatieanalisten en rechercheurs doen er alles aan om zo veel mogelijk informatie te verzamelen om ‘spelers’ in beeld te brengen en verbanden tussen zaken te leggen. Hoe meer we weten over sleutelfiguren, hoe meer we kunnen voorkomen en aanpakken.
Wapens de wijk uit
Een repressieve aanpak vanuit politie is niet voldoende. Vuurwapenbezit en het gebruik ervan is een mentaliteitsprobleem. Daarom juicht de politie het burgerinitiatief Wapens de Wijk Uit van harte toe. Door bewoners en ondernemers achter dit initiatief te stellen, maken we met z'n allen een vuist en zeggen: vuurwapenbezit en vuurwapengeweld is onacceptabel! Meld het als je weet dat iemand een vuurwapen bezit. Dat mag ook anoniem via M. 0800-7000.