Politieoefeningen in binnenstad Roermond

29 april 2019 11:47
Bron: Politie.nl

In mei vinden er op vijf dagen politieoefeningen plaats in de binnenstad van Roermond. Deze oefeningen zijn bedoeld om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de praktijk.

Politieagenten oefenen doorgaans een aantal keren per jaar in een IBT-Centrum (Integrale Beroepvaardigheidstraining). Deze dagen oefenen zij echter in de binnenstad om in een zo reëel mogelijke situatie, meestal gepaard met hoge stress, snel beslissingen te kunnen nemen en daadkrachtig op te treden. Voor de oefening zijn scenario’s bedacht die kunnen voorkomen in een realistische, dynamische en snel veranderende werkelijkheid. Deelnemers testen hiermee hun aangeleerde procedures en vaardigheden.

Met medewerking van de plaatselijke middenstand, brandweer, basisteam Roermond, gemeente Roermond en studenten van Gilde Opleidingen, CIOS Sittard, VEVA Sittard en Arcuscollege Heerlen wordt een openbare orde oefening gehouden waarbij de studenten op diverse plekken in het centrum van Roermond de orde verstoren. De politie zal hier adequaat en effectief op dienen te reageren waarbij aspecten als leiderschap en communicatie essentieel zijn. De IBT-docenten zullen met name een coachende rol hebben. Het doel is om zo realistisch mogelijk te trainen en daarbij mogelijk overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

De dagen waarop de oefeningen plaatsvinden zijn 16, 17, 20, 21 en 24 mei.